strip 001 - Bærekraft

Bærekraft: En forpliktelse for fremtiden

Vi ved Knudsen Dørfabrikk AS tar vårt ansvar på alvor når det gjelder klima, miljø og arbeidsmiljø. Målet vårt er å gjøre små, men viktige steg for å gi en positiv påvirkning.

Gjennom våre handlingsplaner for HMSK skal vi aktivt benytte oss av FNs bærekraftsmål i jakten på nye bærekraftsmål som vi kan strekke oss etter.

Vi har valgt å fokusere på følgende områder:

FN baerekraft mal nr 5 300x300 - Bærekraft
FN baerekraft mal nr 7 300x300 - Bærekraft
FN baerekraft mal nr 8 300x300 - Bærekraft
FN baerekraft mal nr 12 300x300 - Bærekraft

Klima

Vi er klar over utfordringene klimaendringene skaper og ønsker å redusere vår påvirkning. Vi søker etter måter å gjøre produksjonen mer miljøvennlig, redusere avfall og være bevisste på vår energibruk.

Miljø

Vi vil ta hensyn til miljøet i valg av materialer og i hvordan vi håndterer avfall. Å støtte resirkulering, velge miljøvennlige alternativer og være oppmerksomme på hva våre leverandører står for, er viktige aspekter av vår innsats for et bedre miljø.

Arbeidsmiljø

Våre ansattes trivsel og trygghet er sentrale for oss. Vi arbeider for å skape et arbeidsmiljø som er fritt for diskriminering, mobbing og trakassering, og vi holder fokus på opplæring og trygghet for å sikre at alle kan utføre arbeidsoppgavene sine på en trygg måte.

Samfunnsansvar

Norsk natur, design og kvalitet er grunnlaget for våre dører. Vi ønsker å være en god nabo og medborger. Dette betyr å støtte lokale initiativer, være bevisste på vårt fotavtrykk, og være aktive i samfunnet rundt oss. Vi ved Knudsen Dørfabrikk AS tar vårt ansvar på alvor når det gjelder klima, miljø og arbeidsmiljø. Målet vårt er å gjøre små, men viktige steg for å gi en positiv påvirkning.

Hvordan kan vi bli bedre?

Vi arbeider for å gjøre en positiv forskjell i samfunnet ved å redusere vår påvirkning på miljøet. Som en del av dette har vi Miljøfyrtårn-sertifisering. Vi ønsker å involvere kunder, samarbeidspartnere og andre interessenter i denne prosessen. Har du forslag til hvordan vi kan forbedre miljøpåvirkningen av produktene og tjenestene våre? Vi vil gjerne høre fra deg! Send dine forslag til post@rknudsen.no

Ikke bare ord

Denne policyen er ikke bare ord, men noe vi forplikter oss til å gjøre i hverdagen. Vi skal regelmessig gjennomgå våre mål og metoder for å se hvordan vi kan gjøre det enda bedre.

Nyheter innen bærekraft!

Miljofyrtarn Sertifisert virksomhet Positiv horisontal Medium e1704976815500 300x126 - Bærekraft

Vi har nådd en betydningsfull milepæl idag!

Januar 2024 – I dag 11. januar mottok vi beviset på vårt engasjement for miljøet! Som et Miljøfyrtårn-godkjent selskap har vi tatt avgjørende skritt mot en grønn og bærekraftig fremtid. Vi fortsetter å arbeide for grønnere innkjøp, lavere energiforbruk, smartere transport, reduksjon av avfall og et forbedret arbeidsmiljø.
Sparringspartneren AS har vært en verdifull støttespiller i denne prosessen, og vi vil takke for samarbeidet.
Vil du vite mer om Miljøfyrtårn? Besøk www.miljofyrtarn.no

Del på:

Klima Knudsen 300x200 - Bærekraft

Økt produksjon – mindre energiforbruk

Oktober 2023 – Blant nylige initiativer er overgangen til LED-lys i store deler av fabrikken. I løpet av de siste årene har vi implementert bevegelsessensorer for lysstyring og vi har utarbeidet nye rutiner for å slå av viftemotorer/avsug som ikke er i bruk.
Til tross for økt produksjon i fabrikken vår så har vår innsats faktisk resultert i en reduksjon i energiforbruket fra 361,000 kW i 2021 til 350,000 kW i 2022 og videre ned til 320,100 kW i 2023.

Del på:

Baerekraft 300x160 - Bærekraft

Bærekraftig emballasje

November 2023 – Vi har erstattet stålband med plastbånd som består av minst 50% resirkulert plast. Dette initiativet har flere fordeler, inkludert lavere vekt som fører til redusert drivstofforbruk under transport. Plastbåndets fleksibilitet og jevne overflate reduserer også risikoen for skade på produktene, noe som gjør det til et mer skånsomt alternativ sammenlignet med skarpe kanter på stålbånd.

Del på: